Cursusaanbod

Basiscursus afsluiters

Elke installatie bevat appendages (afsluiters e.d.) Of het nu een procesinstallatie is, een voedingsmiddeleninstallatie, een scheepsinstallatie, een rioolwaterzuivering of een installatie in de Petrochemie. Overal maken appendages onderdeel uit van een installatie waar met gassen, vloeistoffen of poeders wordt gewerkt. Allemaal iets verschillend, maar in basis gelijk.
lees meer
Basiscursus afsluiters

Cursus Stoom- en condensaattechniek

Stoom wordt vaak ouderwets gevonden en geassocieerd met onder andere stoomlocomotieven. De realiteit is echter dat meer dan 80% van de productiebedrijven stoom gebruikt als belangrijkste energiedrager. Naast toepassing als warmtetransportmiddel wordt stoom ook gebruikt als aandrijfmedium in warmtekrachtcentrales. Stoom is dan ook zeker niet ouderwets, maar biedt volop perspectieven tot ver in de 21e eeuw. Kennis van stoomtechniek is daarom essentieel en wie investeert in stoomkennis, investeert in de toekomst.
lees meer
Cursus Stoom- en condensaattechniek

Cursus Ontwerpen van Stoom- en condensaatsystemen

Adviseurs en installateurs die zich bezighouden met klimaatinstallaties krijgen regelmatig te maken met stoominstallaties in de gezondheidszorg en de industrie. Het leidingnet voor stoom en condenstransport en de bijbehorende appendages worden veelal door deze installateurs ontworpen en gemonteerd.
lees meer
Cursus Ontwerpen van Stoom- en condensaatsystemen
Linkedin Twitter Facebook Youtube
Printen Email
Econosto