Cursusaanbod

Basiscursus afsluiters

Elke installatie bevat appendages (afsluiters e.d.) Of het nu een procesinstallatie is, een voedingsmiddeleninstallatie, een scheepsinstallatie, een rioolwaterzuivering of een installatie in de Petrochemie. Overal maken appendages onderdeel uit van een installatie waar met gassen, vloeistoffen of poeders wordt gewerkt. Allemaal iets verschillend, maar in basis gelijk.
lees meer
Basiscursus afsluiters

Cursus Stoom- en condensaattechniek

Stoom wordt vaak ouderwets gevonden en geassocieerd met onder andere stoomlocomotieven. De realiteit is echter dat meer dan 80% van de productiebedrijven stoom gebruikt als belangrijkste energiedrager. Naast toepassing als warmtetransportmiddel wordt stoom ook gebruikt als aandrijfmedium in warmtekrachtcentrales. Stoom is dan ook zeker niet ouderwets, maar biedt volop perspectieven tot ver in de 21e eeuw. Kennis van stoomtechniek is daarom essentieel en wie investeert in stoomkennis, investeert in de toekomst.
lees meer
Cursus Stoom- en condensaattechniek

Cursus Ontwerpen van Stoom- en condensaatsystemen

Adviseurs en installateurs die zich bezighouden met klimaatinstallaties krijgen regelmatig te maken met stoominstallaties in de gezondheidszorg en de industrie. Het leidingnet voor stoom en condenstransport en de bijbehorende appendages worden veelal door deze installateurs ontworpen en gemonteerd.
lees meer
Cursus Ontwerpen van Stoom- en condensaatsystemen

Cursus Veilig en energiezuinig drinkwater

Nieuwe wet- en regelgeving eisen dat een drinkwaterinstallatie veilig wordt ontworpen, uitgevoerd en gebruikt. Zo moeten warmtapwaterinstallaties zorgvuldig worden ontworpen en ingeregeld, zodat op elk tappunt de ontwerptemperatuur wordt bereikt en gehandhaafd. Bij drinkwaterinstallaties is het koud houden van de leidinginhoud noodzakelijk om de aangroei van legionella tegen te gaan. Een goed ontworpen installatie houdt behalve met die regels bovendien rekening met een laag energieverbruik en beperkte beheerkosten.
lees meer
Cursus Veilig en energiezuinig drinkwater
Linkedin Twitter Facebook Youtube Google+ Pinterest
Printen Email
Econosto