Process control

Bel onse-mail ons

Uw applicatie staat centraal – van idee tot oplossing

De afdeling Process Control van ERIKS Econosto biedt u een samenhangend pakket van producten en diensten: van het leveren van componenten tot en met het engineeren, samenbouwen en testen van units en het periodiek kalibreren van de sensoren. U bepaalt daarbij of wij uw productleverancier, adviseur, engineer of total project supplier zijn. Eén ding staat echter vast: u en uw proces of applicatie staan bij ERIKS Econosto altijd centraal.


"Voor onze ventilatoren hadden we behoefte aan een unit die stikstof in de as-afdichting blaast ter voorkoming van lekkage van giftige gassen. Met de gedetailleerde technische specificaties van onze klant als uitgangspunt heeft ERIKS Econosto het systeemontwerp voor een serie plug & play skids nader uitgewerkt in 3D, geëngineerd en getest. Wij hoefden de skids alleen nog aan de ventilatoren te monteren en aan te sluiten."

Peter de Wildt, Projectleider – Van Tongeren Kennemer B.V.


Total process control

Om uw proces optimaal te kunnen beheersen, wilt u druk, temperatuur, niveau en flow kunnen meten en analyses kunnen uitvoeren. Daarvoor heeft u sensoren nodig. Met behulp van de metingen en signalen van deze sensoren kunt u bijvoorbeeld een actie initiëren, zoals het beheersen van een flow, het afsluiten van een leiding, het automatisch bedienen van afsluiters, het regelen van druk, temperatuur en flow of het beveiligen van niveaus. 

En u kunt tal van zaken binnen uw proces signaleren, beveiligen en registreren. Al deze aspecten binnen uw proces maken deel uit van de regelkring. Hoe beter al deze aspecten op elkaar zijn afgestemd, hoe beter en veiliger uw proces functioneert.

 

"Van meet af aan heeft ERIKS Econosto meegedacht en -gepraat over het automatiseren van de productieprocessen in onze nieuwe fabriek en de hiervoor benodigde componenten. Daarnaast hebben ze onze flow charts kritisch beoordeeld en aangescherpt. Dat is de kwaliteit van het eindresultaat zeker ten goede gekomen."

Maichel Franke (Hoofd Technische Dienst – Diffutherm B.V.)

Alles in huis voor maatwerk

ERIKS Econosto biedt u álle mogelijke faciliteiten voor het engineeren en samenbouwen van een optimale regelkring voor uw proces of applicatie. Zoals een portfolio met producten van gerenommeerde fabricaten, waaronder ons eigen Econ®-label. Knowhow – die intern wordt gewaarborgd door onze Academy – en een geavanceerde testinstallatie. Maar ook 3D-engineers en een ervaren Field Service Team voor inbedrijfstelling en on-site ondersteuning. En niet te vergeten: goed uitgeruste servicewerkplaatsen voor het samenbouwen, testen en kalibreren van afsluiters, sensoren en samengebouwde installaties. Kiest u voor ERIKS Econosto Process Control, dan bent u verzekerd van een totaaloplossing op maat.

 
"ERIKS Econosto benaderde onze vraag vanuit de oplossing en bood met haar expertise en projectmatige aanpak écht toegevoegde waarde. Componenten waren slechts een middel om de oplossing te realiseren. De output – een compacte skid met software op maat – is een schoolvoorbeeld van hoe je een klant optimaal ontzorgt."
 

Frank Duray (Supply Chain Engineer – ASML Netherlands B.V.)


 
Linkedin Twitter Facebook Youtube
Printen Email
Econosto