Bedienen

  

Lokale en centrale aansturing van aandrijvingen

Voor het lokaal of centraal aansturen van pneumatische en hydraulische aandrijvingen bieden we u een compleet programma stuurventielen, ventieleilanden en complete in-house ontwikkelde bedieningspanelen en ventielkasten. Uiteraard ontbreken ook alle denkbare componenten voor persluchtsystemen en persluchtconditionering niet in ons leveringsprogramma.

Lokale aansturing

Voor het lokaal aansturen van pneumatische en hydraulische aandrijvingen leveren we direct of indirect werkende 3- en 5-weg stuurventielen. Hierbij heeft u de keuze uit behuizingen van kunststof, aluminium of RVS. Overige opties: Ex-certificeringen, NAMUR-aansluiting en laagvermogenspoel. 


Centrale aansturing

Voor het centraal aansturen van grotere aantallen aandrijvingen of aandrijvingen die op slecht bereikbare en vuile plaatsen zijn gemonteerd bieden we – ook voor explosieveilige toepassingen – hoogwaardige ventieleilanden, desgewenst ingebouwd in een industriële kast. Deze ventielkasten zijn volledig op te nemen in uw DCS systeem en verkrijgbaar met de meest gangbare communicatieprotocollen. 

 

 

Bedieningspanelen

Als systeemleverancier biedt ERIKS Econosto Process Control u complete in-house ontwikkelde bedieningspanelen en besturingskasten. Dit biedt u de volgende voordelen:

 
  • Centralisatie van stuurventielen en reductie van elektrische bedrading: ideaal voor lastig bereikbare plaatsen en zware omstandigheden
  • Hoge betrouwbaarheid
  • Minimale faalkans
  • Lagere installatie- en onderhoudskosten

Persluchtprogramma

Voor het aansturen van pneumatisch bediende afsluiters bieden we u vanzelfsprekend een complementair leveringsprogramma dat alle denkbare componenten voor persluchtsystemen en persluchtconditionering omvat.


 

Vertrouw op onze expertise

Het samenstellen van de juiste combinatie van afsluiters, aandrijvingen en bedieningen is van cruciaal belang, maar vergt wél de nodige kennis en ervaring. De vakspecialisten en Application Engineers van Econosto kunnen u hierbij met hun expertise uitstekend van dienst zijn. 

Kies voor installatiegemak en bedrijfszekerheid

Wilt u zeker weten dat uw besturingskasten en panelen – en daarmee uw afstandbediende afsluiters – optimaal functioneren? Kies dan voor de services van ons Valve Automation Center. Hier worden uw besturingskasten en panelen te samen met de afsluiters en aandrijvingen door vakbekwame monteurs samengebouwd en vervolgens zorgvuldig afgesteld en getest. Hierna kunnen ze plug & play in uw applicatie worden geïnstalleerd.

Linkedin Twitter Facebook Youtube Google+ Pinterest
Printen Email
Econosto