CPM spaart tijd met plug and play sub systemen

Plug & play subsystemen: meer bedrijfszekerheid, minder installatietijd

CPM Europe BV – Amsterdam

California Pellet Mill (CPM) levert wereldwijd installaties om grondstoffen en producten – van diervoeder tot suikerbieten en van kolen tot bentonietklei – te vermalen en tot korrels en vlokken te vormen. De machines die het hart van deze installaties vormen, produceert CPM zelf. Om turnkey systemen te kunnen leveren, werkt het bedrijf onder meer samen met ERIKS Econosto.
 
"Voor het optimaal functioneren van de installaties van CPM is de kwaliteit van de stoom die in de productieprocessen wordt gebruikt van cruciaal belang", legt Gerard Heesterbeek, Manager Sales Valves and Instrumentation bij ERIKS Econosto, uit. "Is de stoom van onvoldoende kwaliteit – bijvoorbeeld door een te hoog vochtigheidspercentage – dan presteren de machines van CPM eveneens onder de maat en dát gaat ten koste van de kwaliteit van het eindproduct. De stoomkwaliteit is dus de kritische succesfactor, maar juist daarvoor was CPM afhankelijk van de gebruikers van de installaties. Dat was een onwenselijke situatie."


Applicatie staat centraal

Als stoomspecialist weet ERIKS Econosto – dat al meer dan 40 jaar componenten voor de installaties van CPM levert – echter als geen ander wat er nodig is om stoom in exact de juiste kwaliteit aan te leveren. Heesterbeek hierover: "Vanuit onze visie dat de applicatie van de klant centraal staat hebben onze engineers in samenspraak met CPM onder meer waterdoseersystemen en stoomstraten ontwikkeld die een goede constante stoomkwaliteit en drukregeling waarborgen. Dat biedt CPM de nodige zekerheid over het goed functioneren van haar machines en dat is beslist een meerwaarde van onze samenwerking."
 

Betrouwbaar en tijdbesparend

"Omdat we deze subsystemen als één geheel hebben ontwikkeld en in onze eigen werkplaatsen hebben samengebouwd en getest, kan CPM erop vertrouwen dat kritieke aspecten – zoals leidingdiameters, reduceertoestellen, condenspotten en regelkleppen – perfect op elkaar én op de applicatie zijn afgestemd", benadrukt Heesterbeek.

 

"Dat biedt de nodige zekerheid ten aanzien van de goede werking. Al met al bespaart CPM met onze aanpak veel tijd bij de voorbereiding van een project én – omdat de systemen plug & play worden opgeleverd – bij de montage."
 

Systeemleverancier

Deze casus is volgens Heesterbeek een goed voorbeeld van de ontwikkeling die ERIKS Econosto de laatste jaren heeft doorgemaakt: "We breiden ons dienstenprogramma voortdurend uit, waarbij we onze focus meer en meer verleggen van de levering van componenten in de richting van de ontwikkeling en levering van (sub)systemen. We bundelen hierbij onze stoom- en applicatiekennis, onze kennis van meet- en regeltechniek, onze ervaring op het gebied van engineering en dimensionering én het vakmanschap binnen onze werkplaatsen. De rol van systeemleverancier past ons niet alleen steeds beter, maar wordt bovendien door steeds meer klanten omarmd."
 


 

Linkedin Twitter Facebook Youtube Google+ Pinterest
Printen Email
Econosto