Econ Condensaatunit voorkomt waterslag

Bel onse-mail ons

De Econ® condensaatunit is een unieke oplossing om uw stoomwarmtewisselaar in elke situatie – zelfs bij vacuüm – condensaatvrij te houden. De compacte unit staat compleet voorgemonteerd op een stalen bodemplaat en bestaat uit een reservoir, een pompcondenspot, een stoomtoevoer ontwateringscondenspot en overige toebehoren. Met de Econ® condensaatunit beschikt u over een kant-en-klaar ontwateringsysteem dat snel en eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Dankzij de extreem lage inbouwhoogte is de unit tevens zeer geschikt voor inbouw in bestaande installaties.

Unieke probleemoplosser

De ingebouwde pompcondenspot is stoombediend en wordt al enkele jaren succesvol toegepast in situaties waar onvoldoende druk aanwezig is om een normale condenspot te laten functioneren, zoals in proportioneel geregelde warmtewisselaars.

De kant-en-klare unit is leverbaar met diverse typen pompcondenspotten en hierdoor geschikt voor een groot capaciteitsbereik. Bijvoorbeeld: een pompcapaciteit tot 2.800 kg/uur en een condenspotcapaciteit tot 9.000 kg/uur (afhankelijk van het drukverschil).
 

Veiligheid

De Econ® condensaatunit is volledig ontworpen conform de Europese Richtlijn voor drukapparatuur 97/23/EC en draagt het CE keurmerk. 

 

Voordelen

  • Extreem lage toeloophoogte maakt inbouw achteraf mogelijk
  • Snelle en eenvoudige montage
  • Geen waterslag en hinderlijk tikkende geluiden
  • Geen beschadiging van en corrosie in de warmtewisselaar
  • Stabiele temperatuurregeling, zelfs bij platenwisselaars
Linkedin Twitter Facebook Youtube Google+ Pinterest
Printen Email
Econosto