Econ® Thermodynamische condenspot

Bel ons e-mail ons 

Econosto verkoopt al jarenlang met groot succes Thermodynamische condenspotten. En dat is niet zonder reden! 

                 

Klein - Eenvoudig - Bedrijfszeker

                     

Met onze jarenlange ervaring en kennis op stoomgebied kunnen we met trots zeggen dat wij een Econ® Thermodynamische condenspot hebben ontwikkeld die op tal van punten verbeterd is ten opzichte van de concurrentie.


Exploded view

Standaard isolatiekap

Een thermodynamische condenspot blijft dicht als er flashstoom bovenop de klepschijf drukt. Als deze flashstoom condenseert herhaalt de cyclus van openen en sluiten weer. Bij buitenopstelling zal wind en zeker regen voor een versnelde condensatie zorgen waardoor de TD pot te snel opent/ sluit (rapid cycling) en hierdoor veel sneller slijt. Door het standaard isolatiekapje is dit probleem op de Econ® TD verholpen.

Bi-metaal ontluchter

Een TD pot is van nature een slechte ontluchter en bij opstarten kan lucht zelfs leiden tot het fenomeen “air-binding”. Air-binding wil zeggen dat boven de klepschijf zich lucht bevind welke door de lagere snelheid een grotere druk heeft en hierdoor de klep dicht drukt. Lucht condenseert echter niet en zal de klep dicht blijven drukken waardoor de TD-pot te lang gesloten blijft. Door de bi-metaal ring in de Econ® TD-pot zal er vanaf opstart direct lucht afgevoerd worden. In koude toestand wordt de klep omhoog gedrukt door de bi-metaal ring totdat er warm condensaat komt wat boven de klep kan “flashen”. Het grote voordeel van deze constructie is dat installaties veel sneller opgestart kunnen worden en op temperatuur komen. Hiermee wordt tijd en energie bespaart.

Optimale capaciteit

Aangezien de TD-pot vooral ingezet wordt als ontwateringspot hoeven er alleen kleine hoeveelheden condensaat afgevoerd te worden. Veel andere TD-potten hebben een veel te hoge capaciteit wat leidt tot een te hoge schakeldifferentie en dus snelle slijtage. De capaciteit van de Econ® TD is zo gekozen dat deze optimaal is voor deze toepassing en hierdoor energie bespaart en een langere levensduur heeft. Om de grotere hoeveelheden condensaat tijdens het opstarten te verwerken dient het ontwateringspunt juist te zijn aangelegd door middel van een bufferruimte in het ontwateringspunt. 

Lager energieverbruik

Bij andere TD-potten zonder ontluchting worden vaak de zitting en klep niet glad gepolijst om air-binding te voorkomen. Hierdoor lekt de TD pot sneller en zal er stoom lekkage optreden als er geen condensaat aanwezig is (no-load action). Door montage van onze bi-metaal ontluchtingsring in de Econ® TD pot kan het oppervlak van de klep en zitting extra glad gepolijst worden waardoor er een perfecte afdichting ontstaat en de cyclus van open/ dicht gaan van bijvoorbeeld 2 x per minuut naar 1x per minuut gaat wat de levensduur van de Econ® TD-pot weer zeer ten goede komt.

Duurzaam

Het binnenwerk is volledig uitwisselbaar. Dit bespaart op onderhoudskosten en belasting van het milieu aangezien niet de gehele condenspot uitgebouwd en vervangen dient te worden. Kap eraf en klep & zitting vervangen is voldoende!

Bestelinformatie

Fig.# 1054E

Fig.# 1062E

       

 Voor vragen kunt u
contact opnemen met: 

PG Stoom / Tjerk van der Wal 

  

Linkedin Twitter Facebook Youtube Google+ Pinterest
Printen Email
Econosto