Introductie afdeling stoom

    

Met meer dan 120 jaar ervaring op het gebied van stoom is Econosto dé autoriteit in de markt. We durven dan ook met vertrouwen tegen u te zeggen: ‘Expect more’. Naast meer advies, meer services en meer expertise, ook meer Econ® brand producten. De meerwaarde van Econosto voor u zit overigens niet in één van deze afzonderlijke aspecten, immers juist de ongeëvenaarde combinatie van kennis, ervaring én assortiment helpt ons u maximaal te ontzorgen!

Kennis delen

Kennis is de beste waarborg voor kwaliteit en veiligheid. Daarom delen we onze diepgaande kennis van stoomtechniek graag met u en uw medewerkers, onder meer door het aanbieden van  praktijkgerichte cursussen. Om de theorie beter te begrijpen, maken we hierbij gebruik van een praktijkopstelling van een volledig functionerend stoomsysteem. Daarnaast bieden we u ook in-company cursussen, afgestemd op uw specifieke bedrijfssituatie.

Integrale systeemvisie

Voor een optimaal functionerend stoomsysteem is het van cruciaal belang dat alles klopt. Onze stoomspecialisten helpen u daarom graag met de beoordeling van het systeemontwerp:

  • Kloppen de berekende leidingdiameters en zijn de leidingen correct uitgelegd?
  • Is voldoende voorzien in de afvoer van condensaat ?
  • Zijn de juiste appendages geselecteerd?
  • Is er voorzien in adequate isolatie van leidingen en appendages?
  • Wat is het rendement?
  • Hoe zit het met de veiligheid?

Zo komen we samen met u tot het beste ontwerp voor een optimaal resultaat!

Groeiend assortiment Econ®-producten

Van dé specialist in stoom- en condensaattechniek mag u natuurlijk ook een breed, veelzijdig en aantrekkelijk assortiment stoomappendages verwachten. Om tegemoet te komen aan de wensen van onze afnemers, bieden we u een groeiend assortiment Econ® stoomappendages. Producten van Econ® zijn niet alleen degelijk, betrouwbaar, veilig, onderhoudsarm en milieuvriendelijk, maar bieden u bovendien een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Niet voor niets kiezen afnemers steeds vaker voor Econ®.

Totaaloplossingen op maat

Naast onze lijn Econ® stoomappendages bieden we u een uitgebreid gamma aan producten van wereldwijd gerespecteerde fabrikanten, zoals Spirax Sarco, ARI, TLV en Leser. Een greep uit het assortiment: condenspotten, condensaatpompen, afdichtingen, stoomwatermengers, veerveiligheden, meet- en regelinstrumenten, afsluiters, reduceertoestellen, vacuümbrekers, stoominjecteurs, compensatoren, monsternamekoelers, ont- en beluchters, kijkglazen, waterscheiders, peilglastoestellen, filters en nog veel meer.

 

 

Prefab Utility Modules (PUM’s)

Omwille van efficiëntie en kostenbesparing groeit bij afnemers de animo om in hun stoomsystemen gestandaardiseerde prefab skids – of Prefab Utility Modules (PUM’s) – te integreren. Zo’n PUM is een losse plug & play module die voor u op maat wordt ontwikkeld voor het uitvoeren van een specifieke taak. Kiest u voor een PUM, dan bespaart u op engineeringskosten, profiteert u van een kortere bouwtijd en bent u verzekerd van een vlekkeloze werking. Econosto levert in samenwerking met Spirax Sarco onder meer de volgende PUM’s voor uw stoomsysteem:

  • Stoomreduceerstraat: voor het reduceren van druk
  • PPU condensaatunit: voor het condensaatvrij houden van uw stoomwarmtewisselaar onder alle omstandigheden (zelfs bij vacuüm)
  • Kant-en-en klare units voor de productie van warm water voor sanitaire, verwarming- en procestoepassingen

Co-engineering

Vanuit onze integrale systeemvisie bieden we u – naast losse stoomappendages en prefab skids – tevens diverse services op het gebied van het engineeren van uw complete stoomsysteem. Betrekt u Econosto tijdig bij de ontwikkeling van uw stoomsysteem, dan kunnen we u dankzij onze diepgaande expertise op het gebied van stoom – en condensaatsystemen uitstekend van dienst zijn als co-engineer.


Services

Regelmatige controles en onderhoud waarborgen de conditie, de veiligheid en het rendement van uw stoomsysteem. Onze periodieke condenspottensurvey geeft u een helder inzicht in de kwaliteit en werking van de condenspotten in uw stoomsysteem. Dat is uitermate nuttig, want slechtwerkende condenspotten kosten u handenvol geld! Voor een volledige check-up van uw stoomsysteem adviseren we jaarlijkse een stoomsysteeminventarisatie te laten uitvoeren. Beide onderzoeken leveren snel resultaat op en verdienen zichzelf bovendien al binnen slechts enkele maanden terug!

Linkedin Twitter Facebook Youtube Google+ Pinterest
Printen Email
Econosto