Kennis en ervaring delen

    

Kennis en ervaring zijn in onze kenniseconomie van onschatbare waarde. Via de Econosto Academy delen we onze kennis en jarenlange ervaring op het gebied van stoom daarom graag met onze relaties en hun medewerkers.

Cursusaanbod

De Econosto Academy biedt u de volgende praktische eendaagse stoomcursussen, waarin theorie met de praktijk wordt afgewisseld:

Stoom- en condensaattechniek

Meer dan 80% van de productiebedrijven gebruikt stoom als belangrijkste energiedrager. Kennis van stoomtechniek is dan ook essentieel. Deze basiscursus geeft inzicht in de werking van een stoominstallatie en omvat naast de nodige theorie veel praktijkgerichte tips en aanwijzingen.
Bekijk de cursuspagina.

Engineering van stoom- en condensaatsystemen

Het ontwerpen van een leidingnet vergt kennis over wet- en regelgeving, het berekenen van leidingdiameters en de selectie van materialen en appendages. Deze cursus gaat in op het ontwerpen van het leidingnet vanaf de stoombron tot aan de gebruiker. Met behulp van een werkende stoominstallatie wordt de werking van appendages gedemonstreerd.
Bekijk de cursuspagina.

 

Ketelhuismanagement

De continuïteit van een productieproces valt of staat met het ongestoord functioneren van de ketelinstallatie en met de kwaliteit van de stoom. Het ketelhuis is dan ook de eerste belangrijke schakel in de stoominstallatie. Tijdens deze cursus worden de belangrijkste elementen vanaf de waterkringloop tot en met de uitgaande stoomleiding behandeld. 
Bekijk de cursuspagina.

In-company cursussen op maat

Naast bovengenoemd cursusaanbod bieden we u ook in-company cursussen, afgestemd op uw specifieke bedrijfssituatie. In dat geval maken we vooraf een inspectieronde door uw bedrijf, fotograferen we diverse praktijksituaties – zowel goede aspecten als verbeterpunten – en bespreken we waar u en uw medewerkers graag aandacht aan willen besteden en meer over willen leren. Zo bent u ervan verzekerd dat u het geleerde na afloop direct in de praktijk kunt toepassen!

 

 
Linkedin Twitter Facebook Youtube Google+ Pinterest
Printen Email
Econosto