Cursus Stoom- en condensaattechniek 
 

Stoom wordt vaak ouderwets gevonden en geassocieerd met onder andere stoomlocomotieven. De realiteit is echter dat meer dan 80% van de productiebedrijven stoom gebruikt als belangrijkste energiedrager. Naast toepassing als warmtetransportmiddel wordt stoom ook gebruikt als aandrijfmedium in warmtekrachtcentrales. Stoom is dan ook zeker niet ouderwets, maar biedt volop perspectieven tot ver in de 21e eeuw. Kennis van stoomtechniek is daarom essentieel en wie investeert in stoomkennis, investeert in de toekomst.

Een niet goed functionerende stoominstallatie brengt hoge kosten met zich mee. Dit beïnvloedt direct de kostprijs van uw product. Energieverlies, productiestops en onderhoudskosten zijn daar slechts enkele voorbeelden van. om is het van belang deze problemen aan te pakken en op te lossen.

Deze basiscursus geeft een goed praktisch inzicht in de werking van een stoominstallatie. Naast een gedeelte noodzakelijke theorie bestaat de cursus in belangrijke mate uit praktische tips en aanwijzingen om tot een goedwerkende installatie te komen. De middag wordt dan ook grotendeels doorgebracht in ons practicumlokaal.

Hoe veilig is uw stoominstallatie?
Hoe vaak staat u stil bij de veiligheid van de stoominstallatie in uw bedrijf? Hoe handelingsbekwaam bent u of zijn uw operators van de stoominstallatie? Weten zij wat zij moeten doen om de veiligheid te handhaven, energiezuinig te werken en hoe ze moeten ingrijpen bij storingen en calamiteiten? Veiligheid is van essentieel belang.

Het certificaat Vakbekwaam Persoon Stoominstallatie (VPS). 
    
Het VPS is een initiatief van het Stoomplatform. Onze cursus is bij uitstek geschikt ter voorbereiding op het theorie examen van 90 minuten dat wordt afgenomen op diverse externe locaties door heel Nederland. HIER vindt u meer informatie over het examenbureau. Naast deze cursus geeft Econosto ook in-company cursussen, specifiek aangepast aan de praktijksituatie binnen uw bedrijf.

 

Deze cursus is bestemd voor:
Technici die werkzaam zijn in de industrie en betrokken bij installatie dan wel onderhoud van stoominstallaties, maar ook voor technici afkomstig van ingenieursbureaus en adviseurs. Gewenste vooropleiding: MBO

Tevens dient deze cursus als basis voor de cursus Engineering van Stoom – en Condensaatsystemen.

Cursusdata 2019

  • 27 november 2019 - VOL
Cursussen vinden plaats bij ERIKS te Capelle aan den IJssel, tenzij anders aangegeven.

Voor cursusdata in 2020 verwijzen wij u graag naar www.eriks.nl/services‚Äč

Prijzen/voorwaarden

De kosten bedragen € 415,- p.p. inclusief lunch en boek.
De cursist kan kosteloos annuleren tot twee weken voor aanvang van de cursus.

De cursus gaat door als een bepaald minimum aantal deelnemers is ingeschreven. Wordt dit minimum aantal niet bereikt dan heeft ERIKS het recht de cursus te annuleren.
 
 
Linkedin Twitter Facebook Youtube
Printen Email
Econosto