VAG EKN H300 dubbel excentrische vlinderklep

   

VAG Armaturen heeft het EKN® (Exzenter-Klappen-Normprogramm) vlinderkleppen programma onlangs uitgebreid met de serie H300. De H300 heeft ten opzichte van zijn voorganger model EKN® 188 een aantal verbeterpunten. 

VAG EKN H300 EVOLUTION Cut Model with detailsDe H300 vlinderklep is uiterst innovatief verbeterd.  Het gepatenteerde X vormige klepblad van deze vlinderklep is hydrodynamisch geoptimaliseerd. Daarnaast is de binnendiameter vergroot door de klepzitting te verkleinen. Drukcompensatie kanalen aan beide zijden van het klepblad zorgen voor verdere verlaging van de stromingsweerstand en minder turbulentie rondom het klepblad. 

Detail VAG EKN H300 Evolution klepbladDe borging van het klepblad is volledig verscholen achter de dichtingsring en komt niet meer in aanraking met het medium. Het nieuwe wigvormige ontwerp van de klepas-vergrendeling zorgt voor een rotsvaste verbinding.

De klepassen van deze vlinderklep zijn gepositioneerd en gelagerd middels onderhoudsvrije PTFE bussen. Dubbele O-ring afdichtingen in het afsluiter huis zorgen tenslotte voor een medium vrije as doorvoer. (droge as) 

 

De klepassen van deze vlinderklep zijn gepositioneerd en gelagerd middelsDetail VAG EKN H300 Evolution asdoorvoer onderhoudsvrije PTFE bussen. Dubbele O-ring afdichtingen in het afsluiter huis zorgen tenslotte voor een medium vrije as doorvoer. (droge as) De VAG EKN® H300 vlinderklep is verkrijgbaar in de diameters DN 100 tot en met DN 4000. De vlinderklep is uitgevoerd in een geflensde uitvoering en heeft een bouwlengte conform de EN558 basis series 14 (DIN 3202 F4).

De vlinderklep kan behalve handmatige bediening ook worden voorzien van elektrische en pneumatische aandrijvingen. 

Linkedin Twitter Facebook Youtube Google+ Pinterest
Printen Email
Econosto