Veilig werken in pijpleidingen met UVV interlock van VAG armaturen op EKN Vlinderklep

 

Bij het inspecteren van een leiding is het belangrijk dat de onderhoudsmensen veilig kunnen werken aan de binnenzijde van de leiding. Om een deel van de installatie drukloos te zetten kan gebruikt worden gemaakt van een EKN® vlinderklep van VAG Armaturen.
Deze vlinderklep kan als optie geleverd worden met een zgn. UVV Interlock beveiliging.
 
De optie welke gemaakt is conform de UVV (Unfallverhütungsvorschriften) richtlijnen voorziet in een beveiliging waarbij de vlinderklep onder geen beding bediend kan worden zelfs niet met een Elektrische bediening.
 
Deze beveiliging voorziet in een 3 tal afzonderlijke blokkeerinrichtingen welke aan de buitenzijde van de EKN® vlinderklep worden bediend.

VAG EKN voorizien van UVV Interlock beveiliging

 

Na het sluiten van de beveiliging zijn de blokkeerinrichtingen met een sleutel afsluitbaar waarna er veilig gewerkt kan worden aan de binnenzijde van de leiding. De beveiliging is dermate berekend dat een origineel gemonteerde hydraulische of elektrische aandrijving niet in staat is de vlinderklep te bedienen.
 
Buiten een bovengrondse beveiligingsvoorziening kan deze constructie ook voorzien worden op  EKN® vlinderkleppen welke ondergronds worden geplaatst.
 
De EKN® (Exzenter-Klappen-Normprogramm ) vlinderklep van VAG Armaturen is leverbaar tot een leidingdiameter van 4000mm en kan voorzien worden van een elektrische of hydraulische aandrijving.


 
Bekijk hier het complete programma EKN ® vlinderkleppen.

Wilt u meer informatie aangaande de UVV interlock beveiliging neem dan contact op met onze verkoopadviseurs. 

Afdeling Utiliteit & Water
Tel: 010-2841120

Linkedin Twitter Facebook Youtube Google+ Pinterest
Printen Email
Econosto